Owoce w syropie

Owoce w syropie to naturalne przetwory przygotowywane według receptur sprzed lat. Ten naturalny sposób konserwacji soczystych malin, truskawek, żurawiny i innych zbiorów z działek, pól lub przydomowych ogródków stosowany był już od wieków. Zanurzenie owoców w cukrze pozwala na długo zachować ich wyjątkowy smak, aromat, intensywny kolor oraz cenne składniki odżywcze.

W naszej ofercie znajdziesz pyszne owoce w syropie, które przypadną do gustu nie tylko miłośnikom kuchni retro. Spichlerz – znany producent owoców w syropie – słynie z tego, że stosuje starannie wyselekcjonowane produkty i tradycyjne sposoby ich przetwarzania.

Wszystkie słoiczki są pełne starannie wyselekcjonowanych naturalnych owoców zanurzonych w cukrze i pysznych dodatków (m.in. przypraw takich jak: wanilia, cynamon, goździki czy anyż). Nie zawierają barwników i konserwantów, dlatego są zdrowe i bez obaw można je podawać dzieciom. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do herbat, drinków, ciast oraz deserów. Stanowią również prawdziwą bombę witaminową, którą można zastąpić kaloryczniejsze słodkości.

Pasteryzowane cytrynki w syropie z cynamonem, imbirem, słodką wanilią, aromatycznymi goździkami czy prozdrowotną żurawiną, połączenie cytryn z malinami, rumem bądź miętą, naturalne maliny oraz limonki w cukrze. To tylko niektóre smaki, które znajdziesz wśród owoców w syropie dostępnych w ofercie firmy Jawit.pl.

Wyświetlanie 1–9 z 11 wyników